Pagina's

maandag 24 april 2017

Experiment met foodtrucks in Rotterdam van start

Foodtrucks kunnen Rotterdam levendiger maken, denkt de Rotterdamse wethouder Maarten Struijvenberg. Daarom is vandaag een experiment van start gegaan met rijdende eetkramen. 


Het wijkpark Oude Westen trapte af met de eerste drie foodtrucks. Struijvenberg opende het luik en bediende de eerste klanten. Ook burgemeester Aboutaleb proefde een broodje. 


Foodtrucks zijn populair onder bezoekers van festivals en evenementen. Struijvenberg vraagt zich af of de eetkramen dat enthousiasme ook kunnen brengen naar plekken in Rotterdam die nog wat schwung kunnen gebruiken. Op twaalf verschillende plekken worden een jaar lang foodtrucks neergezet. Het gaat om: Boompjes/Leuvehoofd, Oostplein, Wijkpark Oude Westen, Museumpark, Luchtsingel ter hoogte van Pompenburg, Het Park, Wijnhaven, Wilhelminapier, Wilhelminaplein, Rijnhaven (achter Nieuwe Luxor), Zuiderpark en Balkon aan de Maas.


Struijvenberg kondigde het experiment vorig jaar aan en dacht meteen van start te kunnen gaan. Hij moest er echter eerst mee leuren in de gemeenteraad. Sommige politieke partijen vreesden oneerlijke concurrentie.

BRON


Geen opmerkingen:

Een reactie posten