Pagina's

La Piazza

La Piazza ijsfiets of ijskar.Unieke omlijsting van uw feest of evenement van 50 tot 1500 ijsjes; keuze uit 4-8 verse Italiaanse ijssmaken; professionele medewerkers met ervaring. 
U kunt kiezen uit een ijsfiets of een ijskar.
De ijsfiets en de ijskar worden gebracht en gehaald..  
De ijsfiets en de ijskar zijn bestemd voor grotere aantallen evenementen met grote aantallen ijsbolletjes vanaf 100 tot 1500 bolletjes.


Voor meer informatie en direct contact kunt u uw inhoudelijke aanvraag 
naar ons MAILEN!

La Piazza ijs
IJs is het enige voedingsproduct dat je bevroren eet. De Chinezen hebben ijs 5000 jaar geleden in eerste instantie uitgevonden. 3000 jaar later haalden de Romeinen sneeuw en ijs uit de bergen om er met sappen, vruchten en honing ijs van te maken, wat een beetje lijkt op het ijs wat we nu eten. Nadat via de Romeinen en de Arabieren het recept door Marco Polo naar Venetië gebracht was, werd er room aan toegevoegd, waardoor roomijs ontstond.

Dit ijs moet minimaal 5% melkvet bevatten om roomijs genoemd te mogen worden. De Italianen hebben het verder door Europa verspreid. In het noorden van Europa wordt er, tegen de verwachting in omdat het er kouder is, meer ijs gegeten dan in de zuidelijke landen. De verspreiding van ijs heeft zich overigens niet beperkt tot Europa; in de Verenigde Staten wordt veruit relatief het meeste ijs gegeten!

Gemiddeld heb je 50 likjes nodig om een bolletje ijs te eten. In Europa likken we per persoon gemiddeld 6 liter ijs. Per jaar eet je 126 bolletjes, waaraan je dus 6.300 keer likt!

IJs dat we eten heet eigenlijk ‘consumptie-ijs’. Daarmee wordt roomijs, waterijs, vruchtenijs en sorbets bedoeld. Mannen eten over het algemeen meer schepijs dan vrouwen. Vrouwen op hun beurt eten meer waterijs dan mannen. 92% van het ijs wordt na het eten gegeten. Conclusie: mannen nemen vaker ijs als toetje dan vrouwen.


Terwijl je dit leest wordt overal ter wereld onderzoek gedaan om ijs nóg lekkerder te maken. Het is niet voor niets dat ijs één van de beste desserts ter wereld is. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten