Het komt oorspronkelijk van het gebied rond de Ligurische kust, de streek rond Genua, en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die dit brood op hete stenen bakten.
Daar komen onze Focaccia's ook echt vandaan.
Handmade met passie gemaakt in Genua, en naar hier gebracht per Vespa.
Of zoiets.
De deegbodem van focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dan iets dikker.
De basis bestaat uit bloem met een hoog glutengehalte, olie, water, suiker, zout en gist.
Vergis je niet: een Focaccia is géén Pizza.
Maar wel even lekker en smaakvol.
De smaak van het brood kan versterkt worden door kwalitatieve olijfolie en geselecteerde kruiden te gebruiken; of door het te beleggen met kaas en ham of te verfrissen met verschillende groenten.
Focaccia wordt in Italië veel gebruikt als sandwichbrood, maar kan ook uitstekend als bijgerecht bij Italiaanse maaltijden worden gebruikt, of gewoon met een beetje olijfolie om tussen de wijngaard naar de krekels te luisteren.
Wij hebben ze voor jullie in 6 verschillende soorten.
Wil je ze ontdekken?
We brengen ze graag per foodtruck (België) naar je toe.
Ciao!
Voor meer informatie en direct contact kunt u uw inhoudelijke aanvraag
naar ons MAILEN!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten