Bovendien bereiden we de pizza’s op traditionele Napolitaanse wijze, volgens de richtlijnen van de Associazione Verace pizza Napoletana.
Pizza Bakken volgens de regels van de AVPN:
Nu rijst natuurlijk de grote vraag waarin zo’n AVPN-pizza zich dan wel onderscheidt van de doorsnee Nederlandse of zelfs 'gewone' Italiaanse pizza.
Simon komt met het antwoord:
Punt 1: de gebruikte producten moeten het keurmerk D.O.P. hebben en uit Campanië afkomstig zijn, uit de buurt van Napels dus.
En er moet buffelmozzarella gebruikt worden.
Punt 2: de deegbolletjes moeten met de hand worden verwerkt, er komt geen deegroller aan te pas.
Ook moet de ongebakken pizza met de hand op de schep worden gelegd, lang geen eenvoudige klus.
Punt 3: de pizza moet kort in een hete oven worden gebakken, zodat 'ie zacht en vochtig blijft, niet te gaar, met krokante randen.
Je moet hem kunnen dubbelvouwen zonder dat 'ie scheurt.
Dat zal wel te maken hebben met het feit dat Italianen de hele dag door pizza (kunnen) eten, dubbelgeklapt in een zakje.
Voor meer informatie en direct contact kunt u uw inhoudelijke aanvraag
naar ons MAILEN!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten