Pagina's

maandag 5 december 2016

Gemeentelijk Experiment Foodtrucks: wat vinden de experts?

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn: Rotterdam start een experiment met foodtrucks. Gedurende één jaar komen er drie locaties beschikbaar in de stad, waar je bij wisselende foodtrucks een straathap kunt halen. Leuk idee, maar gaat het ook werken? We vroegen het aan de experts, de foodtruckhouders zelf. Een rondvraag.


Op dit moment mogen foodtrucks alleen tijdens een evenement of festival hun waren aan de man brengen. De gemeente wil hier verandering in brengen door op enkele locaties in de stad te experimenteren met standplaatsen, waar verschillende foodtrucks tijdelijk mogen staan. ‘Ik verwacht dat de foodtrucks een positieve uitwerking op de levendigheid en aantrekkelijkheid van de stad hebben,’ aldus wethouder Maarten Stuijvenberg. Wij maakten een rondje langs enkele Rotterdamse foodtruckhouders om te zien of zij het enthousiasme van de wethouder delen.


DANIEL VAN DER STEL

Oprichter van Old Scuola Pizza, de eerste foodtrucker ooit genomineerd voor de FD Gazellen award.

Ik vind dat dit soort initiatieven op het gebied van food echt een aanwinst zijn voor de stad. Ik denk alleen wel dat er gewaakt moet worden voor de situatie waarin de foodtrucks worden gezien als hekwerk of leuke eyecatchers. We leven in Rotterdam, niet in New York. Rotterdammers zijn veel minder van het buiten-huis-leven en zien dit als een welkome aanvulling, maar zijn nog steeds erg gesteld op hun boterham met pindakaas. Ik zet dan ook mijn vraagtekens bij de rentabiliteit van deze pilot voor de foodtruckers. Ik denk wel dat het zou kunnen werken in grote kantoorgebouwen recht voor de ingang, net zoals je in New York ziet. Als je dan voor afwisseling zorgt in foodtrucks volgens een vast schema, vooral bij de lunch.

Lees het gehele artikel op DE BUIK VAN ROTTERDAM.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten