Pagina's

vrijdag 6 januari 2017

Verbannen Italiaanse prins verkoopt pasta vanuit een foodtruck

De kleinzoon van de laatste koning van Italië heeft een nieuwe carrière. De Italiaanse prins verkoopt pasta vanuit een foodtruck in Californië.


Emanuele Filiberto (44) is de enige mannelijke erfgenaam van de na de oorlog afgezette koning Umberto II.

Erg koninklijk gedraagt de Italiaanse prins zich meestal niet. Nu verkoopt hij authentieke pasta aan Amerikanen, maar eerder trad hij op in Dancing with the Stars en maakte hij reclame voor elektronische sigaretten die je aan meer seks zouden helpen. Veel Italianen vinden het gedrag van de would-be troonopvolger gênant.

Zelf vind hij de carrièrestap een logische. ‘Ik zag veel foodtrucks die Mexicaans en Aziatisch eten verkopen. Waarom dan geen echte Italiaanse pasta?’ Hij kocht een truck, huurde een kok in en trok Californië in om dit gat in de markt te dichten.


De Prins van Venetië

Hij noemt zijn foodtruck de ‘Prins van Venetië’, naar zijn eigen titel, die overigens niet wordt erkend door de Italiaanse overheid. De vrachtwagen is geschilderd in koninklijk blauw, de kleuren van het Huis van Savoye (en die van het nationale Italiaanse voetbalelftal). In september wil hij zijn bedrijf met twee extra foodtrucks uitbreiden.

Lees het hele artikel op Dit Is Italië.

Voor meer informatie en direct contact kunt u uw inhoudelijke aanvraag 
naar ons MAILEN!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten