Pagina's

maandag 29 februari 2016

Italiaanse Foodtrucks tijdens Ciao Tongeren 2016

Tijdens de Italiaanse Dag CIAO TONGEREN (België) op zondag 03 april 2016 zal er een sfeervol Foodtruck Plein worden ingericht met medewerking van Italian Food Trucks!Het succes van de voorgaande edities in gedachten, mogen we nu alvast uitkijken naar een stralende lentedag. 

Een enthousiaste en gepassioneerde bende Italiaanse standhouders, een arsenaal aan Italiaanse topproducten, een smaakvol Foodtruck plein en sfeervolle muziek zorgen voor een onvergetelijke ambiance.

Met 44.000 passanten noteerden wij tijdens de Italiaanse Dag eerder al een recordaantal bezoekers in het centrum van Tongeren. Het spreekt voor zich dat wij ernaar streven om het succes van de voorgaande edities te evenaren.Een overzicht van de deelnemers aan het Italian Food Truck plein:

L’Arrosticino Gustoso - Arrosticini op een stokje / Porchetta / Piadina / La Luna Brood met Arrosticini

Campo's Foodtruck - Pasta's

Lekker Hotel Mama - Italian Fruitsmoothies / Wafellolly's / Clubtosti's / Panini's en de Italian Yoghurtbar

Morena's - Steenoven Pizza's

Barista Bus - Italiaanse Koffie / Thee / Koek

Bakken Op Hakken - Limoncello Waterijsjes / Ambachtelijk Italiaans Schepijs / Tiramisu Classico / Limoncello Tiramisu

Grill En Pasta - Grill Gerechten / Choco Kebab / Wijntje

Birra Italia - Italiaanse Speciaalbieren / Prosecco / Appelsap / Italiaanse Hapjes

Wijnbar Op Wielen - Italiaanse Wijnen

Car Paccio - Carpaccio

Ape-ritief - Prosecco / Champagne / Gin / Oesters


Kijk voor een actueel overzicht van deze Italiaanse Dag 


Ciao Tongeren 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Bezoek onze WEBSITE!Ciao Tongeren!: Italiaanse smaak en stijl in de Tongerse binnenstad

Op zondag 3 april 2016 organiseert de stad Tongeren weer één van haar gezelligste evenementen van het jaar. De Tongerse binnenstad wordt tijdens de Italiaanse Dag namelijk voor even omgetoverd tot een Italiaans plein. Hoewel de Italiaanse Dag - beter gekend onder de noemer Ciao Tongeren! – dit jaar wat vroeger zal plaatsvinden, durven we hopen op een stralende lentedag. Het loont zeker de moeite om hét ‘Italiaanse feestje van het jaar’ in je agenda aan te stippen, want het concept van Ciao Tongeren! wordt aangevuld met enkele nieuwigheden zoals een sfeervol podium op de Grote Markt, een foodtruckplein en originele Italiaanse nieuwkomers!

Naast een waaier aan enthousiaste standhouders zullen Italiaanse acts op een podium aan de Grote Markt zorgen voor een uitzonderlijke ambiance. Zo brengt de big band The Invisibles (14 muzikanten) een uitgebreid repertoire met Italiaanse klassiekers maar ook met moderne pop (afgewisseld met ras entertainer Davide La Cara). Het trio The fellinis, drie rasechte Italiaanse muzikanten die hun sporen verdiend hebben in de internationale scène, spelen de mooiste en bekendste liedjes uit hun geboorteland. Daarnaast biedt het straatorkest Orchestra di Corso Italiana en het muziekensemble Il Cazioniere een akoestisch straatrepertoire aan. Zij brengen Romeinse en Siciliaanse liedjes maar ook internationale evergreens en hedendaagse dansmuziek. Ga zeker ook eens langs bij Barbiere Italiano, een Italiaanse barbier die de mannelijke bezoekers ‘inzeept’ in zijn kappersstoel.

Wat verbindt Tongenaren en Italianen? Juist ja, lekker eten en drinken! Talrijke Italiaanse restaurantjes en barretjes op wielen staan aan het Vrijthof opgesteld. De hippe caravans, ape-karretjes en trucks verwennen bezoekers met smaakvolle drankjes (Italiaanse cocktails, biertjes, wijnen, smoothies ...) en originele gerechtjes (wafellollies, Limoncello-waterijsjes, Italiaanse schepijs, tiramisu, pizza uit de houtoven, pasta, piadina …).

Ciao Tongeren! vormt de ideale voorloper van een fantastische Cultuurzomer 2016 en is een vaste waarde uit een resem unieke evenementen die Tongeren organiseert. Dankzij de organisatie van deze evenementen wordt er een gezellige dynamiek in de binnenstad gecreëerd. Ciao Tongeren! heeft hiervoor alvast alle ingrediënten in huis: Italiaanse klanken in je oren, glaasje prosecco in je hand en de geur van versgebakken pizza in je neus. Beleef in eigen stad la dolce vita!

Optredens en animatie tussen 13u00 en 19u00:
Grote Markt: The Invissibles, The fellinis, Davide La Cara, Barbiere Italiano
Verspreid in het centrum: Orchestra di Corso Italiana , Il Cazoniere

Voor meer info:
Toerisme Tongeren
Via Julianus 2
3700 Tongeren
012 80 00 70
www.tongeren.be
info@toerismetongeren.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten