Pagina's

Caffe Cappuccio

Caffè Cappuccio is een mobiele koffiebar, die de lekkerste koffie aanbiedt, ambachtelijk gebrand, versgemalen per kopje én met liefde geschonken. 

We zijn het hele jaar actief, zowel op de zomerfestivals, op binnen – en buitenevenementen en op privé-feestjes. 

Alles geserveerd in een retro Italiaanse Lander caravan van eind de jaren ’70. 

Een toffe eyecatcher op uw evenement!

En we passen ons aanbod graag aan op maat van de klant!

Caffè Cappuccio (België), dat is the man in the red van!


Producten:
Ristretto, Espresso, Espresso machiatto, Espresso lungo, Doppio espresso, Cappuccino, Doppioccino, Caffè Latte machiatto, Caffè freddo, Granita di Caffè, Caffè corretto.


Koffiebonen:
We kiezen niet voor één koffieleverancier, maar houden graag de keuze open naar de smaak van het seizoen & de voorkeur van de klant. 
Fan van de donker gebrande espresso van Zuid-Italië met wat robusta ? 
Of eerder voor de complexiteit van fruitige smaken met hogere aciditeit zoals de Yirgacheffe van Ethiopië? 
Of toch kiezen voor een zachte blend van 100 % arabicabonen, ideaal voor alle bereidingen? 
Fairtrade of bio? 
Dat kan steeds. 
We kunnen u verschillende koffies voorstellen. 
Klant is koning. (en wij keizer).


Espressomachines en bonenmalers:
Mijn fascinatie voor hevelkoffiemachines ontstond zo’n 10 jaar geleden en heeft me eigenlijk niet meer losgelaten. 
Ik dook de geschiedenis is naar het ontstaan van de espresso en de evolutie van de machines, kocht mezelf er een paar aan van de jaren ‘60 en testte ze uit. 
Een trip naar Italië overtuigde me helemaal, waar de hevelmachines het pronkstuk zijn én kloppend hart vormen van menige bars.
Voor mijn mobiele bar Caffè Cappuccio was een professionele hevelmachine dan ook een must. 
Ik koos resoluut voor een tweegroeps Astoria Gloria AL voor in de koffiecaravan. 
Voor binnenlocaties beschik ik over de Bezerra Strega en de Londinium I, dit zijn twee krachtige ééngroepsmachines, die telkens 2 espresso’s per keer kunnen maken.

Tot op heden door kenners, o.a. wereldkampioen Barista 2009 Gwilym Davies, als beste espressomachine-techniek verkozen.

De uitdrukking “To pull a shot”, komt van deze techniek, waarbij de barista het water door het koffiemaalsel moet duwen door middel van de hevel.

Naast de espressomachine is de bonenmaler ook van essentieel belang om te komen tot een goed gezette espresso. 
We malen on-demand, dus per kopje, met een Fiorenzato F64 EVO en Mazzer Luigi Super Jolly. Verser kan niet.


Voor meer informatie en direct contact kunt u uw inhoudelijke aanvraag 
naar ons MAILEN!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten